logo jth

NU!

Maak & speel een voorstelling in 1 week met JTH en De Goudse Schouwburg

Jeugdtheaterhuis post8

Spelers (15-18 jaar) gezocht voor Theater Na de Dam op 4 en 5 mei!

Hey jij daar! Ben je klaar om mee te doen aan een belangrijke theatervoorstelling?
Wil jij het publiek het verhaal vertellen van een onbekende held(in)?
Geef je dan op voor Theater Na de Dam en maak & speel een voorstelling in 1 week!

De Goudse Schouwburg en het Jeugdtheaterhuis maken een voorstelling in het kader van Theater Na de Dam. Daar hebben we jou voor nodig! Samen met theatermaker Tania Christina ga je op zoek naar verborgen verhalen van helden en heldinnen die de oorlog hebben meegemaakt in Gouda. Welke verhalen hebben jouw geschiedenisboeken niet gehaald? Hoe is het om een held(in) te zijn zonder dat iemand het ziet of merkt? Je voert een gesprek met mensen die de oorlog hebben meegemaakt. We onderzoeken en repeteren 1 week (van 28 april t/m 4 mei) op allerlei plekken in de stad én in De Goudse Schouwburg. Daarna speel je JOUW rol in de voorstelling.

Meedoen is gratis, maar kost 100% inzet, aanwezigheid en nieuwgierigheid! Meld je aan via Whatsapp en/of kom naar de informatiebijeenkomst in De Goudse Schouwburg op donderdag 18 april.

Wat is Theater Na de Dam?
Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag extra betekenis te geven. Elk jaar spelen gelijktijdig meer dan honderd voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Bekijk hier de aftermovie van Theater Na de Dam 2022

Wie is de regisseur?
Tania Christina is performer en theatermaker en werkt graag met verborgen verhalen die gehoord moeten worden. Deze verhalen zet zij om in voorstellingen met spoken word, monologen, beweging en installaties. Bekijk Tania's oproep voor dit project op Instagram

Informatiebijeenkomst 18 april
Heb je nog vragen of twijfels? Neem dan contact met ons op of kom naar de informatiebijeenkomst in De Goudse Schouwburg. Hier ontmoet je de regisseur, andere spelers en het productieteam. Die bijeenkomst is op donderdag 18 april in De Goudse Schouwburg van 19.30 tot 21.30 uur. 

Ben jij de speler die we zoeken?
Meld je aan (of stel je vragen) via WhatsApp: +31 6 41300506

Check voor alle informatie de website van De Goudse Schouwburg 

 1 dansmix jth
Foto: Theater Na De Dam - Guido Bosua