logo jth

NU!

Wie bouwt ons nieuwe huis in Gouda?

Deze oud-leerling en decorontwerper ontwerpt én bouwt het nieuwe JTH...

musicalklas l

Op onze leslocatie in Cultuurhuis Garenspinnerij te Gouda wordt een compleet nieuw Jeugdtheaterhuis gebouwd. Maak kennis met de ontwerper en bouwer, tevens oud-leerling: Pim Kraan!

Pim Kraan (Bodegraven, 1989) zat van z’n 14e tot z’n 21e in Gouda op het JTH. Hij is trots op het feit dat hij in 7 voorstellingen heeft gespeeld, waaronder in Canterbury Tales. Pim wilde theaterdocent worden, maar werd wegens zijn dyslexie weggestuurd van de opleiding  in Arnhem. Op de kunstacademie in Groningen had hij meer succes. Bij zijn afstuderen als scenograaf (decorontwerper) won hij de Minerva Prijs voor Vormgeving. Sinds twee jaar woont hij in Rotterdam en doet diverse theater- en filmklussen als decorontwerper- en bouwer. Bijvoorbeeld voor VPRO’s nieuwe programma ‘In boeken kan ’t wel’, dat in september uitkomt. Omdat Pim altijd de gekste plannen heeft, lieten we hém het nieuwe huis ontwerpen… Zoals je ziet is de maquette af en staat Pim in de startblokken om te gaan timmeren.

Wat komt er allemaal?
Kraan heeft het JTH altijd ervaren als een veilig thuis waar de deuren wagenwijd openstaan. In het nieuwe huis kun je straks (bijna) iedere dag mooie dingen maken en beleven. Er komen allerlei fantasierijke ruimtes: een minitheatertje, minibiebmuseum, geheime zolder en meer. Pim ziet het nieuwe huis een beetje als een laboratorium, waar je heel onderzoekend je talenten kan ontdekken. Zijn visie overlegt hij continu met directeur Theo en locatieleider Borius. Want: theater doe je nooit alleen!

Nieuwsgierig?
Na de zomervakantie kun je een kijkje komen nemen! Zet alvast de sneak previews in je agenda:
- Dinsdag 24-08 t/m vrijdag 27-08 voor iedereen van 12-   -> Zie de homepage van Gouda voor info en meld je aan!
- Donderdag 16-09 en zaterdag 18-09 voor iedereen van 12+

Via de nieuwe, speciale Instagram- en Facebookpagina van JTH Gouda posten we regelmatig leuke dingen. Volg ons dus ook daar!