logo jth

NU!

JTH projecten i.s.m. Isala, Leidse Schouwburg en Luxor

Vanaf komend theaterseizoen is het Jeugdtheaterhuis ook te vinden in het Isala Theater, de Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal Leiden en het Luxor Theater. Voor kinderen en jongeren, maar zeker ook voor volwassenen! I.s.m. met deze theaters hebben we mooie (rand)programma's opgezet waar iedereen zich voor kan inschrijven of aanmelden. 

Isala Read & Meet (Isala Theater - Capelle aan den IJssel) 
Bij de Isala Read & Meet dompelt u zich onder in het stuk. U leest onder leiding van professionals de toneeltekst en de week erna bezoekt u de voorstelling. 

Onder leiding van Vera Hoogstad, dramaturge voor onder andere Toneelgroep Amsterdam, en Theo Ham, regisseur en directeur van Jeugdtheaterhuis ZH, worden rollen verdeeld, het stuk gelezen, scenes geïnterpreteerd, thema’s en motieven geanalyseerd en de actualiteitswaarde bepaald. U ervaart de keuzes waar acteurs en regisseur voor staan om een script - letters op papier - tot leven te laten komen. De week erna bezoekt u samen de voorstelling met na afloop tijd voor reflectie en een ontmoeting met spelers en/of de regisseur. Klik hier voor meer informatie.

Stadsgehoorzaal Musicalkoor (Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal Leiden)
Samen met De Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal Leiden starten we in september een musicalkoor. Ben jij die amateurzanger die graag samen met anderen wilt werken aan een schowcase in de Stadsgehoorzaal vrijdag 21 juni 2019? Meld je dan snel aan. Klik hier voor meer informatie

Luxor Academy (Luxor Theater Rotterdam)
De afgelopen jaren heeft het Jeugdtheaterhuis al nauw samengewerkt met het Luxor Theater. Dit heeft geresulteert in de Luxor Academy; een volledig programma rond en naast de reguliere voorstellingen, met verschillende activiteiten voor jongeren en volwassenen. Volg musicallessen, grimeworkshops, zing in het Luxor Musicalkoor, speel in het Theaterorkest of volg een Operacursus. Klik hier voor meer informatie.