logo jth

NU!

Oud-leerling Vanja Rukavina wint de toneelprijs Arlecchino!

Afgelopen zondag werden tijdens het Gala van het Nederlands Theater de toneelprijzen 2018 uitgereikt. Onze oud-leerling Vanja Rukavina heeft deze avond de toneelprijs Arlecchino gewonnen voor zijn rol in The Nation van Het Nationale Theater. Wow! 

De jury: “Vanja Rukavina is de angel die het stuk genadeloos op scherp zet. Op het moment dat hij binnenvalt verliest de voorstelling elke stevige grond en zijn de personages én de toeschouwers volledig overgeleverd aan zijn wensen. Maar hij laat ook een andere kant van zijn brede pallet aan spelkwaliteiten zien. Adembenemend om te zien hoe hij de liefde voor zijn moeder en de liefde voor zijn overtuigingen, maar niet bij elkaar krijgt.” 

Vanja is komend seizoen ook een van de gastdocenten bij De Keuze Van.... In het derde blok kijkt hij samen met jou hoe je een selectie voor een toneelschool goed kunt voorbereiden. De andere blokken worden gegeven door acteur/regisseur/toneelschrijver Martijn de Rijk en Vera Hoogstad. Schrijf je nog snel in! Het eerste blok start zaterdag 6 oktober.