logo jth

NU!

De reis van beer zit er weer op. Wat was het mooi!

Het avontuur van beer zit er weer op. Het weekend van 8 en 9 februari speelden we de voorstelling voor de laatste keer in het Oude Luxor Theater in Rotterdam. Jammer natuurlijk, maar wat hebben we genoten van de tour en van alle reacties die we kregen. We blikken graag met je terug!

Het dak van het Oude Luxor Theater ging er in het weekend van 8 en 9 februari helemaal van af! Dat kwam niet door storm Ciara die op dat moment door Nederland raasde, maar door het slotapplaus bij de allerlaatste beer. Wat was het een feest! Zaterdagavond namen we afscheid van cast A, met Wendy als Annie, en zondag van cast B, met Kiki. Het gejoel en bravo geroep zindert nog na in mijn oren. De tranen van ontroering, opwinding en respect prikken, als ik eraan terugdenk, zo weer achter mijn ogen.

Bijna een jaar geleden werden na De Berenjacht vijftig jongeren uit de hele provincie Zuid-Holland geselecteerd om mee te werken aan beer. Ze repeteerden met veel plezier en grote inzet voor en na de zomervakantie. Begin november ging de voorstelling, onder anderen in aanwezigheid van Guus Kuijer (schrijver) en Diederik van Vleuten (componist), feestelijk in première in de Goudse Schouwburg.

Daarna volgde een tournee door het hele land. Ik was er bijna iedere keer bij en ben vooral zo verbaasd over de bereidheid van alle spelers om door te werken, te blijven groeien. Samen met Fabian als beer, Oscar als Dick en Wendy en Kiki als Annie werd het iedere keer weer een topmiddag of -avond!

Dank aan allen die aan de voorstelling meewerkten en aan iedereen die is komen kijken – ik vergeet beer nooit meer!

Theo Ham
Regisseur beer / Directeur Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland

Feestmoment klein

Speciaal voor het primair onderwijs maakten wij de theaterworkshop 'Jeugdtheaterhuis… Beer in de klas!'. Ruim 830 kinderen hebben deze workshop en de voorstelling mogen beleven!

Maar er zijn ook kinderen die beer op een hele andere manier beleefd hebben. Via een crowdfundingactie kregen we het voor elkaar om, naast de geselecteerde cast van 50 kinderen, 219 kinderen mee te laten spelen in beer op het toneel van het theater in hun eigen stad of dorp! Maar liefst 340 kinderen hadden zich voor het project aangemeld.

Een aantal reacties over dit meespeelproject:

"Hierbij wil ik jullie graag nogmaals bedanken voor de kans om mee te spelen, Elin heeft genoten. Ze vond het echt superleuk en gezellig. Als moeder wil ik ook nog even mijn dank uitspreken voor de goede zorg. Jullie hebben het fantastisch geregeld en het was een hele fijne ervaring."

"Madelief heeft echt ontzettend genoten van het meedoen met de voorstellingen. Blijer kan je haar niet maken! We komen 9 februari in het Luxor ook samen nog kijken naar de voorstelling omdat we er geen genoeg van kunnen krijgen."

"Ik wil jullie allen bedanken voor de grote inzet, wij hebben genoten. Mijn zoontje heeft de kans gekregen om een beetje van het vak te proeven; op het toneel staan en doen wat je leuk vindt."

"Fenna vond het geweldig om mee te mogen doen. Dank jullie wel daarvoor!! Mooie ervaring en herinnering met de leuke foto’s."

Meespeelkinderen klein

Dan rest ons nu niets anders dan flink na te genieten van beer. Geniet je met ons mee?

Bekijk hier de kick-off van beer
Bekijk hier de audities voor beer
Bekijk hier het filmpje voor onze crowdfundingactie
Bekijk hier de trailer van beer
Bekijk hier de aftermovie van de feestelijke première van beer
Bekijk hier een heel leuk filmpje over hoe het er bij beer achter de schermen aan toe ging

Veel kijkplezier!

Scenefoto klein