logo jth

NU!

JeugdtheaterTHUIS: Helden en schurken - deel 5 (12-)

Helaas gaan onze lessen de komende tijd niet door vanwege het coronavirus. Maar niet getreurd! Wij zorgen er gewoon voor dat je thuis lekker aan de slag kunt! Bijna iedere dag plaatsen wij leuke tips en opdrachten voor je waar je je thuis mee bezig kunt houden! Doe je mee?

Helden en schurken – deel 5

HET IS TIJD OM EEN TONEELSTUK TE GAAN SPELEN!!!

Iedereen heeft een rol, iedereen heeft een naam, heeft bepaalde eigenschappen, heeft een geheim, probeert te praten en te bewegen als een personage en zoekt een kostuum bij elkaar.

Nu moet je met elkaar een verhaal gaan verzinnen! Ieder toneelstuk heeft een titel. We helpen je even op weg. Wat denk je van:

De vallende ster (dan mag je een wens doen!)
Het spook in de kast
De geheimzinnige toverdrank
Onderaan de regenboog
De dag dat ik door de spiegel heen stapte
De tijdmachine
De gevaarlijke toverspreuk
Na regen komt zonneschijn

Een verhaal bestaat uit een begin, een midden en een eind!

1e Acte – het begin – Waar begint jouw verhaal? Wie zijn erbij?

Je krijgt een boodschap dat je naar iemand toe moet!
Het is een doodnormale dag totdat jij en je familie die boodschap krijgen. Hoe krijg je die? Per post? E-mail of Whatsapp? Postduif? Wie stuurde die boodschap? Waar moet je naartoe? Wat moet je meenemen? Een voorwerp? Een vriend?

Iemand wordt vermist!
Alles was rustig en ok totdat je je realiseert dat iemand is verdwenen. Wie? Waar naartoe? Nam een vreemdeling hem mee? Is hij weggelopen? Is hij ontvoerd door zijn vijand? Hoe krijg je hem terug? Wie kan jou helpen? Een vriend?

2e Acte – het midden – Wat gebeurt er in het midden? Aan welke gevaren worden jouw personages blootgesteld?

Iemand heeft het slecht met jullie voor en jij bent de enige die dat weet!
Wat is dat geheim? En hoe ben je daar achter gekomen? Loop je hierbij tegen een tegenstander op? Wat kan je verzinnen om dit te stoppen? Heb je hulp nodig van iemand of iets?

Je dacht dat alles normaal was, maar nou is er iets heel belangrijks verdwenen!
Wat is dat? Een voorwerp? Iemand? Iets magisch? Wie weet waar het is? Je vijand? Kan je het zelf maken wat je mist? Heb je daar speciale krachten voor nodig van een vreemdeling?

3e Acte – het einde – Hoe loopt je verhaal af? Wat gebeurt er met alle personages?

Het ging allemaal mis totdat jij je speciale kracht of eigenschap ontdekte!
Wat is dat? Toverkracht? Speciale kennis? Wat ga je doen met jouw speciale kracht? Is dit wat je nodig hebt om je tegenstander uit te schakelen en alles goed te laten komen?

Iemand is niet wie hij leek te zijn. Zij deden alsof ze iemand anders waren!
Wie zijn dat en hoe ben je daar achter gekomen? Was het je tegenstander die je een pootje dacht te lichten? Of is het juist een vreemdeling die je probeert te helpen? Wat ga je doen nu je weet hoe het zit? Wordt die persoon een vriend of een vijand?

Wat gebeurt er met alle personages? Hebben ze gekregen wat ze verdiend hebben? Hoe loopt je verhaal af? Heeft het een happy end? Of moet je juist allemaal huilen? Wat voor reis maken de personages in het verhaal? Hoe ontwikkelen zij zich? Waar beginnen ze en waar eindigen ze?

Neem het verhaal goed met elkaar door. Spreek goed af hoe jullie beginnen, hoe je in het midden uitkomt en hoe je er een einde aan weet te maken.

Oefen een keertje op proef en bespreek daarna wat beter kan!

Dan wordt het tijd voor de echte opvoering! Bel je opa, oma of tante en oom en vraag of zij via een webcam, laptop of telefoon mee willen kijken.

VEEL PLEZIER!

Morgen zijn we er even niet – dinsdag komen we met allemaal musical-dingen bij je langs!

Iets delen?
Stuur het naar en wij plaatsen het op onze Facebook-pagina!