logo jth

NU!

JeugdtheaterTHUIS: Train met plezier je associatiespier (10+)

Helaas gaan onze lessen de komende tijd niet door vanwege het coronavirus. Maar niet getreurd! Wij zorgen er gewoon voor dat je thuis lekker aan de slag kunt! Vandaag ga je met Marit je associatiespier trainen!

JeugdtheaterTHUIS: Train met plezier je associatiespier (10+)

Vandaag gaan we leren associëren. Wat is associëren? Bekijk het filmpje van Marit hieronder (of door hier te klikken) en je weet het! In het filmpje geeft ze hele leuke opdrachten. Kun je er geen genoeg van krijgen? Doe dan ook de extra opdracht hieronder of bekijk alle andere improvisatie-opdrachten die op deze site staan. Veel plezier!

 Screenshot klein

Extra opdracht
Deze opdracht voer je uit in je eentje met de assistentie van je TheaterTeam. Vraag je TheaterTeam om voorwerpen onder een kleedje te leggen. Jij mag deze voorwerpen nog niet zien. Gebruik bij deze opdracht weer je horloge of je telefoon als stopwatch. Zet de stopwatch op twee minuten.
Vertel binnen twee minuten een verhaal waarin je al deze voorwerpen hebt gestopt.

Bijvoorbeeld: een banaan, een lepel, een schaar, een boek, een schoen en een zonnebril.

"Iedere ochtend eet ik een banaan, dit is mijn favoriete fruit. Een echte ‘ontbijter’ ben ik niet want ik heb meestal niet zo’n trek in de ochtend. Ik knip mijn banaan dan in stukjes met een schaar. Dit klinkt gek maar ik gebruik een schaar vaker in de keuken dan een mes! Mijn banaan doe ik door de yoghurt en dit eet ik dan op met een lepel. Nu het lekker weer is eet ik het liefst mijn ontbijt op mijn balkon. Ik trek mijn schoenen aan, zonder sokken want ik eet altijd ‘s ochtends in mijn pyjama. Ik zet mijn zonnebril op en geniet van de zon op mijn balkon. Ik ben een echte boekenwurm dus tijdens het ontbijt in de zon lees ik nog even een hoofdstuk voordat de drukke dag begint."

Associëren is een onderdeel van improviseren. Net zoals het bij improviseren belangrijk is dat je alle ideeën accepteert, is dit voor associëren ook zo. Want we kunnen het niet vaak genoeg zeggen; niks is fout!

Iets delen?
Stuur je filmpje naar  en we plaatsen het op onze Facebook-pagina. Als je zelf iets op je socials plaatst, tag je ons dan? Vinden we leuk!

JTH logo THUIS COMBI site