logo jth

NU!

JeugdtheaterTHUIS: Het Grote Karaoke-Musical-Archief (12+)

Helaas gaan onze lessen de komende tijd niet door vanwege het coronavirus. Maar niet getreurd! Wij zorgen er gewoon voor dat je thuis lekker aan de slag kunt! Bijna iedere dag plaatsen wij leuke tips en opdrachten voor je waar je je thuis mee bezig kunt houden! Doe je mee?

Het Grote Karaoke-Soundmix-Archief

Musical is een enorm breed genre. Wij hebben in onze MusicalLAB-lessen gewerkt aan repertoire-uitbouw en een paar voorbeelden aangereikt van verschillende genres en stijlen. Nu kun je zelf thuis aan de slag en je eigen archief opbouwen!

Thematiek
Musicals zijn er in verschillende vormen en stijlen, maar elk stuk heeft zijn eigen thematiek.

Bedenk voor jezelf een thema wat jou inspireert of fascineert. Misschien vind je het milieu een belangrijk onderwerp. Dat thema kwam bijvoorbeeld duidelijk naar voren in onze eigen musical beer! Of wellicht vind jij vrijheid een belangrijk thema.

Google is je beste vriend bij deze opdracht. Zoek bijvoorbeeld letterlijk op ‘’Musicals about freedom’’ (TIP: in het engels te zoeken omdat Nederlandse musicals minder zoekresultaten opleveren). In dit voorbeeld zie je gelijk het lied ‘Freedom’ uit Pretty Woman - the musical.

Lied
Je hebt nu een lied gevonden wat aansluit bij je fascinatie vanuit de thematiek.

Onderzoek wie dit lied zingt en waarom.

Wie heeft de muziek en liedtekst geschreven en wellicht hebben de makers meerdere musicals gemaakt. Bijvoorbeeld het makersduo Pasek & Paul. Zij hebben o.a. 'La la land', 'The Greatest Showman, maar ook 'Dear Evan Hansen' gemaakt.

Studeer dit lied in. Zoek een instrumentale band op YouTube en zing je suf!

Challenge
Neem een filmpje op waarbij je op een zo gekke en creatief mogelijke manier dit lied brengt!
Misschien wordt het wel gezongen door een oude vrouw en pak je de dweil als pruik en teken je met je oogpotlood de rimpels in je gezicht. Of gebruik je een huisdier om een geliefde te spelen en een serenade te brengen.

Bij deze challenge gaat het niet om hoe goed je het zingt, maar om hoe groot je al spelend durft te zingen! Hoe gekker hoe beter dus! Het gaat om lef hebben!

Neem jezelf op en stuur het naar . Dan plaatsen wij het op onze Facebook-pagina!

Deze opdracht kun je zo vaak doen als je wilt, want je zal ongetwijfeld meerdere fascinaties hebben. Zo wordt je kennis uitgebreid en leg je als het ware een musical-archief aan!

Veel plezier!

JTH logo THUIS COMBI site