logo jth

NU!

JeugdtheaterTHUIS: Reclame-sterren (12-)

Helaas gaan onze lessen de komende tijd niet door vanwege het coronavirus. Maar niet getreurd! Wij zorgen er gewoon voor dat je thuis lekker aan de slag kunt! Bijna iedere dag plaatsen wij leuke tips en opdrachten voor je waar je je thuis mee bezig kunt houden! Vandaag: Reclame-sterren! Doe je mee?

Reclame-sterren

We kennen ze allemaal wel, die eindeloze reclames als je net je favoriete show aan het kijken bent. Heel af en toe zit er een leuke tussen, maar vaak duren ze te lang en zijn ze erg saai… Daar gaan wij nu verandering in brengen! Je gaat je eigen reclame maken met een zelfbedachte uitvinding, dus vraag je moeder/vader/zusje of broertje erbij en ga aan de slag!

Stap 1: De uitvinding 
Leg 5 voorwerpen op de grond. Om de beurt pak je een voorwerp en maak je er iets anders van, bijvoorbeeld een emmer wordt een super modebewuste hoed of een lepel een speciaal ooglapje.
Probeer dan elk 1 van de door jou bedachte uitvindingen te kiezen en deze te presenteren aan je medespelers. Overtuig ze waarom jouw uitvinding verkocht moet gaan worden!
De meest originele wordt uitgekozen en daar ga je mee aan de slag!

Stap 2: Het bedenken van de reclame voor je uitvinding
Als je een nieuw product wilt gaan verkopen dan is het super belangrijk om deze zo goed mogelijk te demonstreren in een reclame. In die reclame moet alles zo duidelijk mogelijk worden uitgelegd in een hele korte tijd. 

Wat is de naam van je uitvinding?
Wat kan je met de uitvinding?
Zijn er anderen die de uitvinding al eens hebben uitgeprobeerd en hier erg blij mee waren?
Hoe duur is de uitvinding?
Is er nog een aanbieding of slogan?

Voorbeeld:
De Superfashionista Pet 2000
Je kan hem gebruiken om je hoofd te beschermen tegen de zon, tegen de regen en hij is onverwoestbaar! 
De buurvrouw: “Eerst had ik altijd zoveel last van de zon, maar nu ik de Superfashionista Pet 2000 gebruik ben ik altijd beschermd!”
De postbode “Ik verloor mijn hoed altijd tijdens het rondbrengen van de post, maar door het makkelijke opzetsysteem van de Superfashionista Pet 2000 kan ik hem nooit meer kwijt raken!” 
Nu voor maar 19,95 euro ! Koop hem nu en krijg er een gratis beschermhoes bij! Op = op!
SLOGAN: Altijd pret met deze Superfashionista Pet!

Stap 3: Het maken van de reclame
Als alles duidelijk is over het product ga je de rollen verdelen. Er zijn verschillende rollen die je kan gebruikten, bijvoorbeeld:

Een super enthousiaste presentator dit het product verkoopt
Een assistente die de presentator helpt
De mensen (postbode/buurvrouw) die het product hebben getest
En misschien bedenk je zelf nog wel andere rollen die goed passen in je reclame!

Geef iedereen die meedoet een rol en neem de reclame op. Zorg dat je alle punten van Stap 2 erin hebt zitten en probeer hem niet langer dan 1 minuut te laten duren.

TIP!
Zorg voor een opvallende achtergrond, een leuk kostuum en zet een muziekje aan op de achtergrond, dat maakt de reclame nog meer af!

Zit alles erin? Check, check, dubbelcheck? Stuur het eindresultaat naar en wie weet belandt jouw reclame wel op onze Facebook-pagina!

Veel plezier!


JTH logo THUIS COMBI site