logo jth

NU!

Update coronamaatregelen

De nieuwe coronamaatregelen die dinsdag 17 november zijn aangekondigd, hebben enkele gevolgen voor de musicallessen bij het Jeugdtheaterhuis. 

Dinsdag 17 november werd op de persconferentie aangekondigd dat de coronamaatregelen van vóór woensdag 4 november, vanaf donderdag 19 november weer in werking treden. Een uitzondering hierop is de aanscherping van de maatregel voor zingen in groepen.

Verbod zingen in groepsverband
De Rijksoverheid verbiedt zingen in groepsverband, met uitzondering van kinderen tot en met 12 jaar. Voorheen gold deze uitzondering voor kinderen tot en met 17 jaar. Dit heeft gevolgen voor al onze lessen waarin gezongen wordt. Deze lessen zullen vanaf heden worden aangepast, zodat zij RIVM-proof blijven.

Bij een coronamelding
Wat gebeurt er eigenlijk bij een melding van een positief geteste leerling of docent van het Jeugdtheaterhuis? We stellen direct de betreffende groep op de hoogte en we volgen het stroomschema van de Rijksoverheid. Daarin staat precies wanneer en hoe lang het nodig is om in quarantaine te gaan. Het is dus belangrijk dat we elkaar op de hoogte houden wanneer er iemand positief getest is op corona.

Coronaprotocol
We doen er alles aan om onze lessen zo veilig mogelijk te houden. Ook letten we vanaf heden extra op het bij elkaar blijven van lesgroepen, zodat er geen vermenging plaatsvindt met andere groepen in ‘gemengde’ gebouwen. Ons vernieuwde coronaprotocol nog eens nalezen? Je vindt deze hier.