ANBI

Jeugdtheaterhuis is aangewezen als een culturele Algemeen Nut Beogende Instelling.


Dit houdt (onder andere) in dat particulieren belastingvoordelen krijgen bij het doen van een schenking. Kijk voor meer informatie over het belastingvoordeel voor donateurs op de website van de Belastingdienst.

Stichting Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland
Turfsingel 34
2802 BC Gouda
Telefoon 085 – 782 09 82 (di t/m vr 9.00 – 15.00 uur)
E-mail info@jeugdtheaterhuis.nl
IBAN NL 37 RABO 0168 8329 33
RSIN 800005545
Bestuur Sara Vesseur (voorzitter)
Raad van toezicht Daphne Bergman (voorzitter), Anne Marie Backes, José van der Hoeven, Fayyad Jahangier, Pieter Jeroense
Doelstelling Onze missie is kinderen en jongeren in een groot gedeelte van de provincie Zuid-Holland te stimuleren om theater tot een zinvol deel van hun leven te maken. Daarbij willen wij midden in de samenleving staan, enthousiasmeren, verschil maken en kwaliteit bieden. Op een bevlogen, spelende, maar toch ook gestructureerde wijze laten wij de kinderen en jongeren kennismaken met kunst en laten wij hen de verrijkende waarde ervan voor hun ontwikkeling ontdekken.
Hoofdlijnen van het actuele beleidsplan Jeugdtheaterhuis doet waar het goed in is: cultuureducatie en -participatie, expertise delen, innoveren, voorstellingen maken en spelen, samenwerken en trots en groei creëren bij onze leerlingen. Op de lesafdelingen stellen we jaarlijks een uitgebreid activiteitenprogramma op vanuit een artistieke inhoud, gekoppeld aan actuele thema´s en het maatschappelijke belang. We bieden een doordacht lesprogramma van kwaliteit in musical en theater. We stimuleren community-projecten en bieden toegankelijk aanbod in de schoolvakanties in samenwerking met lokale (partner)organisaties.
Hierdoor kunnen nog meer kinderen kennismaken met theater.

Jeugdtheaterhuis ontvangt in het kader van de basisvoorziening cultuurparticipatie een boekjaarsubsidie van de provincie Zuid-Holland, om als kleine kernorganisatie lessen te verzorgen in de gemeenten Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Gouda (en Bodegraven), Krimpenerwaard, Leiden en Maassluis. Hiernaast ontvangt Jeugdtheaterhuis van deze zes gemeenten subsidies voor de ontwikkeling en uitvoer van de lessen en de activiteiten van de cultuurcoaches. Daarnaast worden middelen verkregen in de vorm van bijdragen van deelnemers aan lessen en projecten en van scholen en overige partijen waar projecten worden uitgevoerd. De producties worden gerealiseerd dankzij de ondersteuning van verschillende fondsen en donateurs, deelnamegelden, uitkoopsommen en crowdfunding.

Het beleid van het bestuur ten aanzien van de functie van de algemene reserve/het vrij besteedbaar vermogen is om met het vermogen in de toekomst schommelingen in de (exploitatie)kosten op te kunnen vangen en daarmee de continuïteit te waarborgen. Ten aanzien van de omvang worden de bepalingen in de Algemene Subsidie Verordeningen van de provincie Zuid-Holland en de 6 gemeenten waar de stichting subsidie van ontvangt in acht genomen.
Beloningsbeleid  De leden van het statutaire bestuur en de Raad van toezicht zijn onbezoldigd. Met ingang van 1 juni 2020 is de cao Kunsteducatie algemeen bindend verklaard. Jeugdtheaterhuis heeft dispensatie gekregen voor het toepassen van de cao tot 1 januari 2022. Vanaf die datum is de cao Kunsteducatie van toepassing.

Bekijk hier onze Visie & missie